Крими

Хванаха куп шофьори на Гергьовден след почерпки

  07.05.2021 10:08             
Хванаха куп шофьори на Гергьовден след почерпки

Полицията във Враца хвана в издънка куп шофьори на Гергьовден, които първи вдигали наздравици, а след това седнали зад волана на превозните си средства, това личи от традиционния бюлетин на полицията.

В 13.05 ч. в Криводол е спрян за проверка лек автомобил, управляван от 26-годишен жител на село Краводер. Пробата за алкохол е положителна - 1, 96 промила. Водачът е неправоспособен. Образувано  е бързо полицейско производство. Мъжът бил е задържан в РУ Враца.

По-рано вчера, към 9.20 ч. във Враца е извършена проверка на лек автомобил с поставени   транзитни регистрационни табели, управляван от  43-годишен жител на гр.Враца. Пробата за алкохол е положителна- 1,2 промила. Образувано  е бързо полицейско производство.

На 6 май в 18.40ч. на разклона на пътя към село Краводер е спрян за проверка  мотоциклет, управляван от 26-годишен жител на село Бели извор. Установено  е, че мотоциклетът не е регистриран, водачът е неправоспособен и управлява след употреба на алкохол – 1,44 промила. Образувано  е бързо полицейско производство, допълват от полицията.

На Гергьовден в 20.50 ч в с.Соколаре, Белослатинско  е извършена проверка на лек автомобил, управляван от  45-годишен жител на селото, неправоспособен водач, който шофирал след употреба на алкохол – 1, 2 промила. Образувано  е бързо полицейско производство.

Рано тази сутрин - в 2.20 ч. в друго белослатинско село - Търнак, е спрян за проверка лек автомобил без регистрационни табели, управляван от 48-годишен мъж от гр. Бяла Слатина. Пробата за алкохол е положителна- 1, 08 промила. Автомобилът не е регистриран.  Образувано   е бързо полицейско производство.