България Избори

Радев с тежко обвинение към Борисов, Тошко Йорданов фучи жестоко

  07.05.2021 08:51             
Радев с тежко обвинение към Борисов, Тошко Йорданов фучи жестоко

Започнаха новите консултации за сформиране на членове на ЦИК при президента Румен Радев. Причината за второто обсъждане е, че ГЕРБ оттегли единствената кандидатура за председател на ЦИК в лицето на Красимир Ципов.

"Чух, че г-н Борисов се отказва и оттегля кандидатурата на г-н Ципов. Г-жо Атанасова искам да поздравя специално Вас за това да наложите кандидатурата на г-н Ципов. За съжаление и вие и вашите избиратели бяхте предадени от г-н Борисов, който абдикира. Сега ни остава да се надяваме, че останалите партии ще могат да са по-отговорни и няма да се водят от тесни лични сметки", каза той. 

Десислава Атанасова бързо отвърна: "Считам, че е некоректно да ме използвате за да налагате кой е отговорен и кой не. Тук стоят хора, които отказаха да съставят правителство и върнаха бързо мандата. Единствено ГЕРБ представи не само състав и структура на НС, но дадохме и кандидатура за председател на ЦИК", поде тя. 

Атанасова подчерта, че на предишните консултации Ципов е бил тежко атакуван от всички на масата. 

"За зам.-председател предлагаме г-н Димитър Димитров., а г-н Ципов оттегля декларацията си за съгласие", каза тя. 

"Г-жо Атанасова да ви цитирам ли думите, които казах преди два дни? Вие познавате г-н Борисов, а не аз и искам да му благодарите, че доказа, че за него демокрацията не струва и 5 пари, защото той каза, че председателят на ЦИК трябва да е от ГЕРБ, за да има демокрация", поде Тошко Йорданов от "Има такъв народ". 

"Вкарвате ни в лек абсурд, защото доколкото си спомням всички тук се подписаха в един протокол. Искате сега някой от нас да се откаже от зам.-председател, за да излъчи председател, но това няма да стане", каза Йорданов.

Блиц