България

Съставиха актове на десетки проститутки

  04.05.2021 20:20             
Съставиха актове на десетки проститутки

За времето от 23 април до 2 май служители ОДМВР Пловдив са провели акция за незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества, установяване на лица, извършващи аморални действия на публични места, както и проверки на лица от криминалния контингент.
В рамките на 10 дни в момент на притежание на марихуана, бонзай хероин и таблетки ривотрил са арестувани петима души, като три от задържаните са жени. Две от тях са пловдивчанки, а третата от Стара Загора.От едно от лицата са иззети няколко блистера таблетки ривотрил. Акциите са осъществени от служители на отдел "Криминална полиция" на ОДМВР Пловдив, охранителна и общинска полиция и криминалисти от Пето РУ.
При една от проверките служители на реда се натъкнали на мъж,който в опит да осуети законовите действия на полицаите, се опитал да побегне, последвала гонка, но мъжът у когото са били открити впоследствие наркотици, е бил задържан и арестуван. При оказването на съпротива, задържаният е причинил лека телесна повреда на длъжностно лице. При контрола по пътищата са задържани двама водачи, извършили престъпления свързани с шофиране под въздействие на алкохол и наркотични вещества.
Над 60 са актовете по Наредба 1 на община Пловдив съставени на лица, които предлагат сексуални услуги в околностите на "Скобелева майка". 30 от проверените не са носили в себе си документи за самоличност, като за нарушенията е взето административно отношение и са им съставени актове по ЗБЛД. Някои от проверяваните, при вида на патрулка или униформени, са се опитали да избягат, предприемайки и пресичане на оживения път в близост до натоварения пътен възел, с което са създали и предпоставки за ПТП.
Като резултат са съставени 26 акта и фишове по ЗДВП. При акцията униформените са попаднали и на 2 души, обявени за издирване в качеството им на свидетели.