Събития

Великденски базар в Крайдунавския парк във Видин СНИМКИ

  29.04.2021 13:00             
Великденски базар в Крайдунавския парк във Видин СНИМКИ

Великденски базар откриват в Крайдунавския парк във Видин. Той е разположен в пространството срещу Драматичния театър. Красивите дървени къщички, предназначени за базара, бяха поставени днес. Първите участници в него започнаха да разполагат стоките си.

Заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и директорът на Общинското предприятие „Чистота, озеленяване и благоустройство“ Емилиян Евтимов дойдоха на място, за да се запознаят с подготовката и съдействат за обезпечаването на всичко необходимо.

Търговци и занаятчии от Видин и региона, от Габрово  и Чипровци ще предлагат своята продукция на базара през празничните дни.

Едновременно с това в града вече е поставена Великденската украса. Символи, характерни за празника, са подредени в зелената площ до скулптурите на лисичките в Крайдунавския парк. Големи пъстри яйца и зайци ще радват видинските деца. В изрисуването на яйцата, изработени от стиропор, се включиха ученици от СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ във Видин. Красива кошница с шарени яйца е поставена в цветната градинка пред входа на Съдебната палата.

Градът ни посреща празниците обновен, чист и приветлив. Припомняме, че на 2 май, в Деня на Възкресението гражданите и гостите на Видин могат да гледат специалния Великденски концерт на Градския духов оркестър и Ансамбъл „Дунав“, който ще се проведе от 11.30 ч. на откритата сцена при Художествената галерия.