Лайфстайл

5 ползи от липсата на секс

  05.05.2021 19:30             
5 ползи от липсата на секс

Живеем в общество, което ни кара да вярваме, че ако нямаме пълноценен сексуален живот, тогава цялостно той е провал. Добре, това може би е малко драматично. Но ако не сте правили секс отдавна, приятелите ви често ви гледат със съжаление в очите, опитвайки се да ви утешат с обещания за алкохол, танци и секси мачовци. Всички знаем ползите за здравето от секса, но пък и целомъдрието си има плюсове.

1. Вашето тяло става по-силно

Според тези, които практикуват Брахмачария (безбрачие по собствено желание), сексуалните импулси карат тялото да отслабва. Те дори вярват, че всички болести в тялото могат да бъдат отдадени на либидото.

2. Вашата самооценка се покачва

Много хора имат проблем с тялото си, а и като цяло със самочувствието, особено когато става въпрос за мнението на другите. След като премахнете тези "други" от ситуацията, ще се научите да обичате себе си според вашите условия.

3. Ще бъдете във форма

Много често жените се „отпускат”, когато водят активен сексуален живот, защото се чувстват желани. И обратното – тези, които са „на сухо” полагат повече старание, защото в крайна сметка никога не се знае, нали?

4. Опознавате тялото си

Ако трябва да сме напълно честни, липсата на секс вероятно ще доведе до мастурбация. Като се научим да си угаждаме сексуално, това ще ни направи още по-сигурни, задоволени и секси за срещуположния пол.

5. Животът ви има по-малко драма

Далай Лама казва: „Сексуалният натиск, сексуалното желание, всъщност е краткосрочно удовлетворение и често това води до повече усложнения. " Когато се върнете към миналите си сексуални връзки, вероятно ще се съгласите, че това е едно от предимствата на липсата на секс.