България

Погребение завърши със зверски запой и смърт

  26.04.2021 20:40             
Погребение завърши със зверски запой и смърт

Погребение на жена от новозагорското село Мечкарево завърши с пиянски запой и гибелта на един опечалените, съобщиха местни жители близо седмица по-късно след инцидента.

Сбиването между четирима от присъствалите на траурната церемония е станало рано заранта на 21 април, 16 часа след изпращането на покойницата и запиването на неколцина от родствениците й. Тепърва ще се установява каква е била конкретната причина за спора между тях, но по думите на лекарите потърсилият медицинска помощ на 24 април заранта 49-годишен пострадал от побоя е бил в изключително тежко състояние в резултат на множество травми по тялото и главата. Ударите са били нанасяни с ритници и твърди предмети и са били особено жестоки. След свадата тримата биячи са си заминали с лек автомобил без дори да направят опит  да окажат помощ на жертвата си.

Настаненият в сливенска болница мъж е починал часове по-късно, веднага след това е бил подаден сигнал до ОД на МВР и е започнало разследване.

Извършителите са били открити в неделя на територията на София, след предварителни разпити е установено, че фаталният удар е бил нанесен от 41-годишен, криминално проявен мъж, далечен родственик на жертвата.

Първоначално той е задържан с прокурорско постановление за 72 часа, предстои във вторник да бъде поискано от съда  да бъде оставен в ареста за постоянно. Срещу него е повдигнато обвинение за нанесена тежка телесна повреда и последвала смърт по невнимание, уточни говорителят на  по окръжната прокуратура Ваня Белева.

Кметът на Мечкарево Георги Стоянов, който е в отпуск по болест научи за трагичния инцидент от журналисти. По думите на местните жители на погребението от 20 април имало десетки опечалени тъй като мъртвата била от голям ромски род, който от години се разпилял из цялата страна и чужбина./ Монитор