Бизнес България

БНБ търси IT специалисти с опит и познания по английски език

  25.04.2021 07:26             
БНБ търси IT специалисти с опит и познания по английски език

Българска народна банка (БНБ) отново е в процес на набиране на служители. Този път от ведомството на Димитър Радев си търсят IT специалисти с познания в сферата на информатиката, информационните системи и технологии, компютърните науки и математиката, съобщи БНБ на сайта си.

Става въпрос за свободни позиции в няколко от отделите в дирекция "Информационни системи", а именно отделите "Информационна сигурност и мрежи", "Развитие на информационните системи" и "База данни и приложни системи". Търсят се системни и бизнес анализатори, както и началник, който да оглави отдел "Развитие на информационните системи" към дирекция "Информационни системи".

За повечето длъжности се изисква образователна степен "магистър", както и не по-малко от 3-4 години опит в сферата. При някои от длъжностите, като например длъжност "системен анализатор", изискването е за минимална образователна степен "бакалавър". Разбира се, кандидатите трябва да имат познания на високо ниво е областта на информационните технологии, компютърните науки, математиката и други технически сфери. Те трябва да са способни да анализират информационни потоци и бизнес процеси, както и да изготвят спецификации, проектиране и документиране на информационни системи и бази данни. За предпочитане е да имат опит в разработването на стратегически насоки за развитие на информационните и комуникационните технологии

Освен това, кандидатите трябва да имат познания и опит в работата с различни операционни системи и бази данни като IBM, Windows, Linux, Oracle RDBMS, Microsoft Office. Сред другите изисквания е и владеенето на английски взик, писмено и говоримо, на ниво В1 или В2 според европейската езикова рамка. Кандидатите трябва да имат умения за работа в екип, да са способни бързо и компетентно да разрешават проблеми, както и да са комуникативни.

За предимство ще се считат задълбочени познания по анализ на бизнес процесите и за изграждане на информационни системи, както и опит в координирането и документирането на договорни взаимоотношения с външни изпълнители.