Крими

МВР: Убиецът от Манастирище стрелял с незаконен пистолет

  22.04.2021 20:24             
МВР: Убиецът от Манастирище стрелял с незаконен пистолет

Загиналият във врачанското село Манастирище е бил на 33 години. Той е бил прострелян смъртоносно от 45-годишния си съсед с незаконно притежаван пистолет, за което писа и konkuren.bg.

По време на брифинг, даден от вътрешния министър Христо Терзийски и главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов в Манастирище лъснаха и още подробности. МВР-шефовете уточниха, че сигнал за престъплението е получен в ранния следобед днес. Задържаният Валентин е с психични отклонения, многократно е лежал в психиатрично заведение.

Диагностициран е през 2007 г., а за последно е лекуван в специализирано заведение през 2020 г., каза Иванов.

https://www.konkurent.bg/news/16190949119206/parvo-v-konkurent-vizhte-koy-e-psihyasaliyat-mazh-ubil-ot-upor-oponent-v-manastirishte

„Колегите си свършиха работа. Няма пострадали. Извършителят е задържан“, обобщи главен комисар Ивайло Иванов и уточни, че веднага след подадения сигнал за 45-годишен мъж, който след извършено престъпление се е заключил в къщата на майка си в с. Манастирище, е бил отцепен районът, на място спешно е бил насочен екип от Главната дирекция „Жандармерия, специализирани операции и борба с тероризма“, установен е бил контакт с извършителя и той е бил арестуван, без да оказва съпротива.

Главният секретар на МВР поясни, че една от причините на място да бъдат и специализираните части е била продиктувана от факта, че в къщата е била и майката на задържания и възможността тя да стане потенциален заложник.

„Благодаря на колегите от ГД“ЖСОБТ“ и от ОДМВР-Враца за перфектно проведената операция, при която бе неутрализиран опасен човек“, заяви министърът в оставка Христо Терзийски и изказа искрени съболезнования на близките на загиналия мъж.

Административният ръководител на Окръжна прокурор – Враца Владимир Сираков уточни, че по случая е образувано досъдебно производство по член 116, ал. 1 т.6 – за причиняване на смърт с общоопасно средство. Предстои експертиза, която ще прецени налагането на принудителни медицински мерки спрямо задържания.

 В Оряхово се готвят за майските празници на културата
Семинар събра бивши и настоящи треньори на Ботев /Вр/
Веганите правят повече секс от месоядните
75% от жителите на Западните Балкани вярват в конспиративни теории за COVID-19
Ще гръмне ли утре шампанското за Роман след мега дербито в Згориград
Подготвят тържество за 130-годишнината на видинския театър