Събития

Наградиха участници в екоконкурс

  22.04.2021 19:00             
Наградиха участници в екоконкурс

Община Видин награди участници в традиционен екоконкурс. 

Събитието се провежда по случай Международния ден на земята – 22 април и се организира от екокомисията към Туристическо дружество „Бонония“. В 24-то издание на конкурса под наслов „Старопрестолен Видин“ се включват деца и възрастни с различни творби на екологична тема.

Поздрав от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков към организаторите и участниците в проявата поднесе Светла Ангелова, началник отдел „Екология“ в местната институция. „Да си пожелаем да сме по-отговорни, да пазим околната среда и да полагаме повече усилия, за да живеем на по-чисто място“ – каза тя. След това връчи грамоти и награди на трима от отличените в конкурса: Татяна Николова от Регионална библиотека „Михалаки Георгиев“ (за екопрезентация), Мария Славкова – поетеса (за стихосбирката „Зимна поезия“ и рисунка) и на най-малкия участник – Борис Данаилов, уч. в I кл., ОУ „Софроний Врачански“ (за рисунка).

В конкурса бяха раздадени редица отличия – Златен рог (Видинският Оскар), златен диплом, сребърна грамота с рубин, сертификати и предметни награди. Беше представена и фотоизложба №1581.

Екоконкурсът се провежда без прекъсване от 1997 г., каза при откриването на тазгодишното издание неговият инициатор Богомил Петров. Събитието добива голяма популярност и се подкрепя от много институции, неправителствени организации, граждани.

 Има такъв народ може да се яви без Слави Трифонов на изборите
Разкрития в Испания: Касияс се развел заради българката Надя Александрова
Започна обработката на тревните площи във Враца 
Депутатите отхвърлиха предложението за руската ваксина Спутник V
Йоло се пуска на 10 000 в Русе
Конски деликатеси, арт ателие и томбола с много изненади са част от новите предложения на Фермерския пазар