България

Забравена тенджера със супа подпали апартамент

  22.04.2021 20:40             
Забравена тенджера със супа подпали апартамент

Забравена на котлона на готварска печка тенджера със супа и последвало късо съединение най-вероятно са причината за пожар в апартамент на 8-етажен блок в Казанлък.

Сигналът за излизащи от прозорците пламъци на огромната кооперация в ромския квартал "Кармен" в Града на розите е бил подаден малко след 12 часа в четвъртък, на място са били изпратени два противопожарни автомобила. Огнеборците успели да изведат бързо намиращите се в съседното помещение майка с две деца - момче и момиче на по 11 и 13 години.

Унищожена е част от мебелировката, разбита е дограмата, трите стаи на апартамента са силно опушени. Огънят е започнал да обхваща санировъчната мазилка по фасадата, но бързата намеса на пожарникарите и направената преди две години пожароустойчива минерализована ивица са предотвратили разрастването на огнището, коментира началникът на противопожарната служба в Града на розите Станимир Танчев. Тепърва ще се изясняват причините за инцидента, според обитателите на санирания преди две години блок с 6 входа, водата там е с много ниско налягане. Причината за това е неплатените дългогодишни сметки към ВиК, което е довело и до решение за ограничено водоподаване./ Монитор