Свят

Мечка вдигна жандармерията на крак

  22.04.2021 16:40             
Мечка вдигна жандармерията на крак

Румънската жандармерия реагира на два сигнала през изминалата нощ за присъствие на мечки в северния град Бистрица-Насъуд с население около 75 000 души, съобщава агенция Аджерпрес.

Около 22,00 ч. снощи на спешния телефон 112 е получен сигнал за забелязана мечка на една от улиците в града. Екип на жандармерията, заедно с ловен пазач от лесничейството в Бистрица, пристигнали на мястото, където установили, че мечката е напуснала зоната, но е нанесла материални щети и е убила много гълъби.
Екипът е останал в района в продължение на няколко часа, да се увери, че мечката няма да се върне.
Сигнал за присъствие на мечка в квартал "Униря" е подаден и около 1,40 ч. през нощта. Мъж е позвънил на спешния телефон 112 и е съобщил, че мечка е преминала през стопанството му, прекосила е главния път и се е отправила в посока на град Слътиница. Жандармеристите не открили мечката, но патрулирали около час, за да се уверят, че никой не е изложен на опасност.
По-рано този месец мечка уби 39-годишен мъж, излязъл на джогинг в южния окръг Прахова в близост до курорта Предял. / МониторВ Оряхово се готвят за майските празници на културата
Семинар събра бивши и настоящи треньори на Ботев /Вр/
Веганите правят повече секс от месоядните
75% от жителите на Западните Балкани вярват в конспиративни теории за COVID-19
Ще гръмне ли утре шампанското за Роман след мега дербито в Згориград
Подготвят тържество за 130-годишнината на видинския театър