Свят

Италианец 15 г. получава заплата без да е стъпвал на работа

  22.04.2021 13:25             
Италианец 15 г. получава заплата без да е стъпвал на работа

Служител на болница в Италия не се явява на работа в продължение на 15 години, но през това време получава пълната си заплата от почти 650 000 €.

Според различни италиански медии, разкрили случая, Салваторе Скумаче е започнал работа в болница Pugliese Ciaccio в град Катандзаро, Пулия, в южната част на страната през 2005 г.

Той е задържан и е разследван за измама, изнудване и злоупотреба с власт, съобщава италианската информационна агенция AНСА.

Шестима болнични служители, за които се твърди, че са пропуснали отсъствието на 66-годишния мъж, също са разследвани.

Арестите са резултат от продължително разследване от страна на властите за отсъствия и предполагаема измама в италианския публичен сектор.

Посоченият нарушител е бил държавен служител, бил е назначен в болницата през 2005 г. и от тази година е спрял да ходи на работа, според полицейските разследвания.

Обвинена е и член от управата на болницата, че не е подала дисциплинарен доклад срещу него. След нейното пенсиониране, според полицията, нейния заместник никога не е забелязал отсъствието на служителя.В Оряхово се готвят за майските празници на културата
Семинар събра бивши и настоящи треньори на Ботев /Вр/
Веганите правят повече секс от месоядните
75% от жителите на Западните Балкани вярват в конспиративни теории за COVID-19
Ще гръмне ли утре шампанското за Роман след мега дербито в Згориград
Подготвят тържество за 130-годишнината на видинския театър