Здраве Лайфстайл

3 съвета за подготовка на кожата за лятото

  22.04.2021 16:20             
3 съвета за подготовка на кожата за лятото

Лятото наближава и е време да помислим за здравето и доброто състояние на кожата си. Трябва да я подготвим отрано, за да може кожата ни да поеме ярките летни слънчеви лъчи в добра кондиция и да се справи с предизвикателствата на силното слънце.

Антиоксиданти

Една от най-важните предпоставки за здрава и сияйна кожа са антиоксидантите. Снабдете кожата си с тях както отвън, така и отвътре, за да може тя да се бори ефективно със свободните радикали и ускорените процеси на стареене, които UV-лъчите предизвикват.

Посъветвайте се с вашия дерматолог за продукти, съдържащи мощни антиоксиданти. Те могат да допринесат за защитата на вашата кожа през лятото. Антиоксидантите в продуктите създават бариерна защита за кожата, която я предпазва от вредните слънчеви лъчи и стимулира деленето на клетките, като по този начин запазва нейната младост, еластичност и добро здраве.

Добра слънцезащита

Снабдете се с качествени слънцезащитни продукти. Един от най-сериозните фактори за преждевременно стареене на кожата са слънчевите лъчи. Те предизвикват ускорени процеси на стареене в клетките на кожата, които не само създават предпоставки за рак на кожата, но могат да предизвикат поява на пигментни петна, фини линии и бръчки.

Препоръчително е през лятото да се използват слънцезащитни продукти с висок фактор на защита – между 30 и 50. Това е сигурен начин да предпазите кожата си от влиянието на слънчевите лъчи.

Поддържайте кожата добре хидратирана

През лятото горещината, сухият въздух и постоянното греене на слънцето поставят кожата пред истинско предизвикателство. Тя се дехидратира лесно, което може да влоши състоянието ѝ и да я направи по-уязвима. Дехидратираната и суха кожа е по-податлива на ранна поява на бръчки, фини линии, несъвършенства и раздразнения. Хидратирайте добре кожата с подходящи дълбоко хидратиращи продукти и пийте повече течности.

Ако кожата ви не е добре хидратирана, тя лесно губи бариерната си функция и става податлива на вредното въздействие на слънчевите лъчи. Това я прави по-малко еластична и мека. Недостатъчната хидратация пречи на кожата да синтезира достатъчно колаген, което създава условия за преждевременно стареене.

Използвайте природни масла за добра хидратация. Сред най-подходящите в подготовката за летния сезон са маслата от жожоба, алое, бадем.В Оряхово се готвят за майските празници на културата
Семинар събра бивши и настоящи треньори на Ботев /Вр/
Веганите правят повече секс от месоядните
75% от жителите на Западните Балкани вярват в конспиративни теории за COVID-19
Ще гръмне ли утре шампанското за Роман след мега дербито в Згориград
Подготвят тържество за 130-годишнината на видинския театър