Събития

Общинската организация на ГЕРБ във Видин отчете убедителна победа на изборите и избра своите делегати

  20.04.2021 12:07             
Общинската организация на ГЕРБ във Видин отчете убедителна победа на изборите и избра своите делегати

Убедителна победа с резултат от 33.13% ПП ГЕРБ – Видин в коалиция със СДС е първа политическа сила на изборите за народни представители. Това отчете общинският ръководител на партията Емилиян Енчев на провелото се събрание на партията във Видин. С благодарност за добрата изборна кампания, той призова колегите си да са в готовност не само да защитят успешните резултати на ГЕРБ, но и да работят за тяхното надграждане.

Събранието, провело се в конферентния център на областната администрация, премина при спазване на всички епидемиологични мерки.

С пълно единодушие  членовете на ПП ГЕРБ в областния център избраха делегати за предстоящото през месец май тази година Национално събрание на най-голямата партия у нас. Двама от видинските делегати ще участват по право – Емилиян Енчев и областният координатор и народен представител Александър Матеев. С пълно мнозинство събранието гласува и останалите седем делегати за националното събрание – Християн Христов, Валери Василев, Александрина Богоева, Тихомир Станчев, Лъчезар Попиванов, Любомир Низамов и Веселка Асенова.

„Влязох в Народното събрание с огромно самочувствие, защото Видинско си постави високи цели и ние ги постигнахме. Не само сме първи по изборен резултат, но и имаме избрани двама депутати. Благодаря”, каза в изказването си народният представител Александър Матеев. Той не скри огромното си разочарование от обстановката в Парламента, където вместо да се работи за една стабилност на държавата, то Народното събрание се е превърнало в сцена на викове, крясъци и недопустимо държание.

В края на събранието другият новоизбран депутат, водач на листата и гражданска квота Росица Кирова представи пред членовете на ПП ГЕРБ част от поетите ангажименти, по който заедно с колегата й Александър Матеев, вече работят. „Успяхме да бъде осигурено финансирането на катедралния храм „Св. Димитър” във Видин, който от години се нуждае от спешен ремонт. В момента усилията са насочени сградата на видинския филиал на Русенския университет да бъде отдадена на висшето учебно заведение. И в рамките на 2 години филиалът да има над 1200 студенти – от Видин, Монтана, Враца, от целия Северозапад”, каза Росица Кирова. Тя също обобщи първите си впечатления от новото Народно събрание. „За няколко дни чухме и видяхме какво ли не, но такъв срам и унижение към институция като към Парламента… В същото време България е изправена пред много сериозни проблеми и страната се нуждае от силно и стабилно правителство. Въпреки всичко ГЕРБ продължава да работи, предлагайки ясни и конкретни предложения. Както знаете внесохме и законопроекта за мажоритарния вот. Искрено се надявам НС да започне да работи с отговорност и оправдае очакванията на българските граждани”, каза депутатът Кирова.