Избори Събития

ЦИК прие искането на Борисов и още 7 кандидати да не бъдат депутати, двама са от Враца

  09.04.2021 07:45             
ЦИК прие искането на Борисов и още 7 кандидати да не бъдат депутати, двама са от Враца

ЦИК прие искането на премиера Бойко Борисов и още седем кандидат-депутати да не бъдат обявени за народни представители. Това стана ясно на заседанието на ЦИК.

По- рано през деня лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заяви, че няма да бъде депутат от 16 и 25 МИР, където бе водач. Също така подобни искания имаха евродепутатът от ДПС Искра Михайлова, която бе начело на листата на партията в Пазарджик, както и кметът на Кърджали Хасан Азис, който също водеше партийната листа в родопския град.

Другият подал заявление за отказ от депутатско място е Ресми Мурад - също от листата на ДПС в Кърджали. От движението  отказ е подала и Десислава Тодорова, която бе в листата във Враца, както и Каролина Кьолер, която също е от Враца от листата на ДПС. Шестият от ДПС отказал депутатско място е Николай Колев, който бе в листата в Стара Загора  и в момента е кмет на община Гълъбово.

Отказ да влезе в парламента е подал и Павлин Ганчев, който бе в листата на ГЕРБ - СДС в Габрово и я пренареди с преференции.

Така по същество ЦИК няма да ги обяви изобщо за депутати, когато се стигне до определянето на списъците за избраните народни представители след вота в неделя. 

От ЦИК излязоха с решение за окончателните резултати от изборите, както и разпределението на мандатите:

https://www.konkurent.bg/news/16179425065984/okonchatelno-tsik-obyavi-razpredelenieto-na-mandatite-ot-vota