Събития

Квартал „Пъстрина“ в Монтана вече има пряк изход от града

  07.04.2021 16:00             
Квартал „Пъстрина“ в Монтана вече има пряк изход от града

След половин век  хората, които живеят в квартал  "Пъстрина" в Монтана имат пряк вход-изход от града, съобщи кметът Златко Живков.

Текущият ремонт започна от междублоковите пространства на първите и най-стари кооперации в жилищния комплекс.

„Това е пример за последователна политика в изграждането на кварталната инфраструктура такава, каквато трябва да бъде според градоустройствения план", заяви Живков.

 В „Пъстрина" е доизградена и улица „Димитър Подвързачов" , която по план е директен вход-изход на квартала от града. През последните 50 години обаче тя никога не е била такава.

С подписки хора от различни райони на града са поискали от общинската власт помощ за благоустрояване. Единият от тях е междублоково пространство при блок 25 в квартал „Младост", където вече се работи. Там ще бъде ремонтирана и улица  „Сливница", ще бъдат възстановени зелените  площи, осветителните тела, преасфалтира се  паркингът и улицата.

Работи се и по част от улица %Стефан Савов". Там е подменен водопроводът и в момента улицата се асфалтира. За старта на текущия ремонт общината е инвестирала  авансово 200 000 лева, каза Живков.