Здраве Събития

Във Видин отдадоха почит на медиците, загубили живота си в борбата с пандемията

  07.04.2021 20:00             
Във Видин отдадоха почит на медиците, загубили живота си в борбата с пандемията

В Деня на здравния работник медици от Центъра за спешна помощ и болницата във Видин отдадоха почит на колегите си, загубили живота си в борбата с коронавируса. В 12 часа със сирена на линейка и минута мълчание, изразиха своята признателност от Центъра за спешна медицинска помощ. 
"Символично, но трябва да се почетат колегите, които  са отдали всички сили, здравето си и живота си за своята работа, за борбата с коронавируса, а и не само. Има и други колеги, които са загинали при изпълнение на служебния си дълг"- каза директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Станислав Поломски. 
Точно в 12 медици излязоха и пред входа на болницата във Видин. Към хората, които днес имат професионален празник се обърна началникът на отделението по кардиология д-р Стоян Филипов:
"Искам да поздравя всички колеги, които празнуват днес Деня на здравния работник, макар и символично, макар и онлайн. Искам да им пожелая здраве и успех във всичко, което правим и да имаме по-малко болни пациенти. Излязохме в знак на солидарност и на почит към всички колеги, които в тази ситуация на пандемия загубиха живота си и част от здравето си." 
Инициативата за минута мълчание в памет на медиците, загубили битката с коронавируса е на Българския лекарски съюз.