Крими

Удариха наркооранжения в свинарник край Говежда СНИМКИ

  07.04.2021 12:04             
Удариха наркооранжения в свинарник край Говежда СНИМКИ

Наркооранжения с изключително модерно и скъпо оборудване е открита в бивш свинарник в землището на село Говежда, община Георги Дамяново, съобщиха директорът на областната полиция в Монтана Пламен Томов и окръжният прокурор Росен Петков.

Ударът е направен вчера. Това е третата наркооранжерия, открлита за последните 6 месеца в региона.

Заводът за производство на канабис над Говежда е разположен в две сгради с обща площ от 300 квадратни метра. Намерени  са над 600 големи растения, 1300 разсадки, 340 растения с височина между 5 и 140 сантиметра, 18,5 килограма сух канабис. В една от сградите се е отглеждал разсадът и са опаковани пратките суха трева. Там полицаите са открили опаковъчна машина, везни и всичко необходимо за направата на пакетите.

„Сигналът е полицейски. Сградата е отдалечена и забулена в растителност. За сега няма задържани, но най-важното е, че спряхме пътя на тази дрога към улицата.", каза комисар Томов.

„Оборудването е впечатляващо. По-модерно и по-скъпо от това в оранжерията, която открихме преди време в Бойчиновци. При проверката в двете сгради  хора не са засечени . Вратите отвори специалист в присъствието на кмета на селото.", подчерта окръжният прокурор Росен Петков.

За оранжериите в Бойчиновци и Киселево, които бяха разбити преди месеци, има двама обвиняеми. Разследванията вече са към края си. Собственикът на дрогата в Киселево е мъж от Силистренско, а на тази в Бойчиновци – местен, уточни прокурор Петков.

И двамата са с мерки за неотклонение „подписка".