Избори Събития

Сензационно развитие на депутатските мандати във Враца! Мирослав Аспарухов влиза в парламента

  06.04.2021 11:04             
Сензационно развитие на депутатските мандати във Враца! Мирослав Аспарухов влиза в парламента

Докато районната избирателна комисия във Враца брои гласовете от последните СИК-ове в областта, а в партийните централи броят кой от шестте мандата в парламента при кого ще идат, „Конкурент“ се натъкна на интересен казус, който може да доведе до сензационно развитие на ситуацията.

По наши данни, потвърдени от юрист с богат парламентарен опит, Мирослав Аспарухов ще влезе в 45-ото Народно събрание. Синът на мездренския кмет Иван Аспарухов, който е на шеста позиция в листата на коалиция ГЕРБ-СДС, ще придобие статута на народен представител. Това е възможно, тъй като за него има около 3 000 преференции, които отреждат на художествения ръководител на танцов ансамбъл „Мездра“ третата позиция в листата. Втори е Красен Кръстев, който както и преди 4 години има над 6 000 преференции. Водачът Петя Аврамова пък не може да бъде изместена и тя ще се закълне при конституирането на новото Народно събрание. Тъй като е действащ министър на регионалното развитие инж. Аврамова ще трябва да напусне парламента временно, за да довърши работата си като министър. По времето на нейния престой на министерския стол в МРРБ, ще се наложи призоваването на нов депутат от Врачанско, който макар и с временен статут и до завръщането на титуляра, ще е депутат. Точно такова е положението с Мирослав Аспарухов, научи „Конкурент“.

Всъщност подобен казус ще има на още 14 места в България и всички те са свързани с участието и избирането на действащи министри от кабинета на Борисов за депутати в 45-ото Народно събрание.