Събития

Студент в НСА от Видин с дебютна песен

  04.04.2021 20:00             
Студент в НСА от Видин с дебютна песен

Дебютна песен записа студентът в НСА Калоян Симеонов - Каймана от Видин, към сингъла е заснет и видеоклип. Калоян е на 21 години и е завършил английската гимназия. Самата песен "Юначе" и текста към нея действат мотивиращо, каза изпълнителят.

"Песента ми е дебютна, но си пиша текстове така в свободното време, както някои хора рисуват, спортуват и пеят, по този начин аз пиша текстове за развлечение. Реших, че е крайно време все пак поне един от тези текстове да стигне до публиката по някакъв начин. До мен достигна състезанието, компетишъна на Murda Boyz Label в София, хип-хоп лейбъл да го наречем. Чух бийта, чух инструментала, допадна ми самата музика, с фолклорните мотиви и реших да напиша нещо набързо. Веднага реших да потърся студио, в което да запиша, след 1 седмица отидох записах го и дойде по-трудният момент вече за заснемането на видеоклип. Снимахме в 3 различни дни, тъй като искахме да хванем сутрин и вечер, на изгрев и на залез. Две различни локации имахме. Едната локация е НСА и в общежитията, другата е във фитнес. Кадрите във Видин за заснети с дрон, на "Баба Вида", Паметника на свободата, над дигата, която е от частта между Речна гара и Колодрума... Самото състезание трябва да направиш финален проект, с музика, текст и видео. Изпращаш го и от тук нататък до около 29 април, клипът с най-много гледания и също така са важни и харесванията печели самото състезание..."

Видеото е заснето и режисирано от Георги Генчев от София, студент по "кино и телевизия" в Нов български университет, който наскоро се е завърнал от Франция, където е живял няколко години:   

"Като цяло в този клип се сблъскахме с най-различни препятствия. Първото, което беше е, че ние искахме да намерим някой професионален спортист, издигнал се и се свързахме с какви ли не хора, които са от НСА, няма да споменавам имена. В крайна сметка с Денис успяхме да направим супер много неща, той реално доста се вписа в самата визия, която търсихме за клипа и той самият показа доста актьорски умения и се справи отлично... Спрямо клипа гледах да предам нещо естествено, една история, в която не исках да се показва някой перфектен герой. Исках Денис да го опишем, като нали той не играе себе си, но до голяма степен играе себе си... За шотовете гледах да съм доста близко, да съм реалистичен, не се опитах да правя твърде странни неща, поне по мои критерии. Опитах се да го направя доста естествено..." 

Във видеото главната роля играе Денис Димитров, студент в НСА и професионален атлет:

"Аз съм момчето, което бяга във видеото, което се контузва във видеото и което не знам дали забелязахте няколко пъти се гърчи по земята. Тази сцена беше може би една от най-забавните, тъй като това гърчене сме го снимали около 10 минути. С Калоян се познаваме от не много време, всъщност да не кажа, че се запознахме малко преди снимането на видеото. И двамата сме колеги от НСА, заедно учим. Аз уча за треньор, уча за учител, професионално се занимавам с лека атлетика. Главното нещо, което искахме да изразим чрез видеото беше, че макар и нещата да не се получават от първият път, да не кажа понякога нещата не се получават дори от петия път. Винаги когато стиснеш зъби и продължиш напред нещата ще се получат... Както каза Калата той го направи за удоволствие, но аз лично като професионален състезател, професионален спортист съм влязъл за победа и съм тук само и единствено за победата."

Песента "Юначе" на Калоян Симеонов- Каймана може да бъде чута в youtube./Радио Видин