Свят

Защо погребват мъртвите на най-малко 2 метра под земята

  02.04.2021 20:20             
Защо погребват мъртвите на най-малко 2 метра под земята

От древни времена по целия свят е било обичайно хората да се погребват на дълбочина най-малко два метра, но малко хора знаят защо е така. Този обичай има своето начало от Великобритания през 1655 г., а малко по-късно той преминава и в Русия.
Днес по целия свят, според стандарта, е прието да се погребват хората на дълбочина най-малко два метра. Този обичай бил свързан с чумата, която бързо се разпространила в Англия, а малко по-късно и във всички страни по света.
Всъщност този „стандарт“ е свързан с бубонната чума, която се разпространявала бързо във Великобритания от 1650-те години. По това време в градове, концентрацията на болните е толкова много, че създава огромни проблеми за правителството, тъй като труповете на заразените хора са лежали точно на банкетите на улицата. Наистина никой не е знаел какво трябва да се направи по въпроса, пише "Труд".
След преминаването на "черната смърт" ръководството на страната решава, че за да се подсигури срещу разпространението на болестта, мъртвите трябва да бъдат погребвани на дълбочина най-малко 2,2 м, за да се избегне разпространението на вируса.
След това този стандарт се разпространил във всички страни по света и сега в Русия има ГОСТ, според който погребението на човек трябва да се извърши на най-малкото 2,5 метра.Забравена тенджера със супа подпали апартамент
МВР: Убиецът от Манастирище стрелял с незаконен пистолет
Премиер получи стотици бикини и сутиени, но не с приятен почерк
„Маратон по българските читалища“ посети Северозапада
Малчугани пресъздадоха обичаите на Лазаровден и Цветница
5 основни правила при секса за една нощ 18+