Бизнес Събития

Голямо признание за винарска изба „Боровица“

  03.04.2021 14:00             
Голямо признание за винарска изба „Боровица“

Винарска изба „Боровица“ получи поредното голямо признание. В кампанията на Di Vino за определяне на 50-те най-добри напитки у нас за изминалата година беше присъдена награда за собственика на избата Адриана Сребринова.

„Единствената награда за личност в рамките на DiVino TOP 50 за 2020 е „за особени заслуги към българското винарство“. С голямо уважение я присъждаме на Адриана Сребринова, собственик и енолог на винарска изба „Боровица“.  Наградата ни е естественото и скромно признание към една дама, която поставя българското вино на световната карта, която има визия, интелект и творческа смелост в правенето на вино, а заедно с това изгражда социални, културни и винено-кулинарни ценности в един особено интересен край на страната ни с огромен, все още неизползван потенциал, какъвто е района на Белоградчик“, съобщиха организаторите.

Повече на https://bit.ly/31GyC0t

„Боровица е нашата огромна мечта, работа, дълг, стремеж, любов, страст и тъга. Това място се превърна в кауза – да представим на всички едно неповторимо, уникално, красиво кътче, предопределено за велики вина, казва Адриана.

Надали в България има по-обсъждани и дискутирани вина от тези на изба Боровица. Реално, място за дискусия няма – човек или разбира тези вина и става техен заклет фен или поема по друг път. Структурата, спойката, идеята и изпълнението на вината търси равни у нас безспорно и поради неповторимия тероар, но особено поради вижданията за виното на Адриана и Огнян, допълниха от Di Vino. „Наградата ни е естественото и скромно признание към човек, който поставя българското вино на световната карта“, казаха още организаторите.