Спорт

ТОП 5 най-популярни спортове у нас

  03.04.2021 16:40             
ТОП 5 най-популярни спортове у нас

Безйзболът от години е най-популярен спорт в САЩ. Зимните спортове са на почит в Русия, но тя е страна, в която на почит са и дисциплини като художествената гимнастика и разбира се, футболът. В световен мащаб най-известните спортове сред аудиторията са боксът, волейболът, тенисът и отново – негово величество футболът.

Когато става въпрос за залагане, в международен план се открояват и доста необичайни дисциплини. Макар те да не са супер гледаеми и обвити в магията на спортната страст и фенството като начин на живот, голфът, крикетът и дартс са доста често избирани за успешни залози – главно поради високите им коефициенти.

Кои обаче са най-популярните спортове в България? И дали те са същите дисциплини, на които най-често залагаме? При покриват ли се те като класации? Хайде да разберем още сега заедно!

И така, това са петте най-популярни спортни дисциплини у нас:

  1. Футбол. Едва ли някой се е съмнявал, че именно този спорт ще се качи на върха на класацията. И едва ли има човек, който не си мисли, че това и спортната дисциплина, в която се поставят най-много залози. В действителност, ние сме футболна страна. Обичаме спорта, а от тук и обичаме да залагаме на него. Според статистиката, всеки втори активно залагащ на спортни събития, основно залага именно на футбол. Интересен обаче е фактът, че у нас почти не се залага на родните първенства. Ние предпочитаме да слагаме залози основно на Английската висша лига и дори на по-малко известни първенства.
  2. Тенис. Едно е сигурно, в  тениса има доста пари не само за практикуващите го, но и за залагащите на неговите събития. Освен че тенис мачовете обикновено са с доста дори коефициенти, притегателна сила към него представлява фактът, че в тениса има много активни турнири. Те се провеждат много по-често и освен това продължават дълго време. Това означава, че на практика през цялата година можете да слагате своите прогнози на тенис. Истината е, че тенис програмата в Уинбет в сайта www.efirbet.com винаги е доста обширна и разнообразна – без значение кога точно ще влезете, за да поставите своя залог. Да не забравяме и, че популярността на дисциплината у нас се дължи и на нашите силни играчи Григор Димитров и Цвети Пиронкова.
  3. Баскетбол. Подобна е и тенденцията в баскетбола у нас. Истината е, че само допреди няколко години, тази спортна дисциплина бе популярна само на улицата. Баскетболът бе свързан основно с прекарване на свободното време и то сред младите. Сега положението е съвсем друго. Мнозина гледат, респективно залагат на баскетболни мачове и това е главно защото нашият роден баскетбол и отделни състезатели, играещи за чужди отбори, се разви силно през последните няколко години.
  4. Волейбол. У нас той е много обичан и гледан спорт. Но според статистиката на волейбол не залагат особено често потребителите на букмейкърските компании в България. Разбира се, няма нужда да казваме, че волейболът е популярна спортна дисциплина в страната главно защото националният ни отбор е ставал толкова често повод за гордост за родната аудитория. Въпреки скандалите в родния волейбол за последните няколко години, пожелаваме на нашите лъвове още и още успехи!
  5. Бокс. В световен мащаб това винаги е бил сред топ предпочитаните спортове. Напоследък и у нас той става все по-популярен. Колкото и критика да изяде от родните журналисти и общество Кубрат Пулев, никой не може да отрече, че той е причината толкова много хора у нас да гледат и да залагат на бокс. Да не говорим, че брат му – Тервел Пулев – върви по стъпките му и по всяка вероятност, той ще поддържа бокс страстта у нас за напред.