Спорт

Разлики между залозите преди мач и залозите на живо

  01.04.2021 13:30             
Разлики между залозите преди мач и залозите на живо

Спортните залози са изключително популярни и все повече играчи и почитатели на хазарта се заемат с тях, за да изкарат допълнително средства. Те са особено предпочитани обаче най-вече сред любителите на спорта изобщо. Днес в хилядите букмейкъри, налични по цял свят, можем да залагаме на десетки спортни дисциплини, в стотици лиги и първенства и за всевъзможни пазари от най-простичкия като краен победител в мача до най-екзотичните възможни залози от типа на това в коя минута ще бъде изкаран даден футболист от терена.

Най-общото деление на типове залози

Ако излезем от рамката на пазарите обаче, съвременните спортни залози генерално се делят на два вида. Става въпрос за стандартни, залозите, които поставяме преди началото на мача, и залозите на живо. При втория тип, залози се приемат след първия съдийски сигнал на спортното събитие. Залози се приемат до последния съдийски сигнал. Характерно за залозите на живо, с което те също се отличават доста от залозите преди мача, е функцията продажба на залога. Тази функция ви дава възможността да изтеглите евентуалната натрупана печалба според коефициента в дадения момент, преди да завърши мача. Тази печалба ще променя измерението си според променящите се постоянно коефициенти. А те се променят динамично при събитията на живо, защото през цялото време се случват различни неща на терена. На практика, за да откупите тази своя натрупана печалба обаче, трябва да заплатите определена цена на букмейкъра. Това е оферта, която ще ви излезе до иконата, носеща най-често името „cash out”до събитието, ако изобщо е налична. Най-често играчите стигат до решението да продадат залога си, когато виждат, че първоначално поставената им прогноза може и да не се сбъдне и не искат да изгубят натрупаното като печалба до този момент (например, контузен е най-добрият играч в отбора, който обикновено вкарва по няколко гола на мач, а сте заложили да има разлика от 3 гола).

Как се поставят залозите на живо и преди мач?

Времето е ключовият момент. Залозите преди мача се събират преди първия сигнал на съдията. По време на събитието обаче имате възможността да поставяте, колкото си искате и каквито си искате нови залози на даденото събитие. Имайте на предвид, че залози пред мача можете да поставите онлайн както от десктоп, така и от мобилно устройство през апликация. Случаят не е такъв при залозите на живо. Някои приложения за залози са създадени без секции на живо. Това означава, че те няма да имат залози на живо, а също така и обикновено няма да имат и казино игри с истински крупиета. Други апликации обаче – като например наличното Ефбет приложение за Андроид – ви дават възможност да избирате на какви мачове да залагате – на живо или предварително в движение без никакъв проблем. Това са сравнително по-модерни и технически по-издържани софтуерни продукти. Букмейкърите с по-стари апликации най-често не предлагат опцията за залози на живо. Ето защо, за да ги внедрят, те създават напълно нови приложения.

При всички случаи за един играч и страстен почитател на спорта много по-приятно е, ако има възможността да избира между стандартни залози преди мача и залози на живо. Залозите на живо дават възможност за повече избор от пазари и дори съществуват специално разработени системи конкретно за такива live залози. Имайте на предвид, че и в десктоп и в мобилните версии на един букмейкър залозите на живо винаги са отделени в отделна секция и категория. Тях няма да ги намерите в стандартните спортни програми за залози пред началото на мача.

Нещо повече – смята се, че залозите на живо са по-трудни, така че ви съветваме, ако сте начинаещи, първо да направите няколко стандартни, а после и залози на живо.

Успех!