Спорт

Онлайн дуели на фентъзи футбол

  31.03.2021 16:40             
Онлайн дуели на фентъзи футбол

Футболът е най-великата игра и поредното доказателство за това са нейните десетки разновидности, които намират приложение както в сферата на забавленията – под формата на видео игри – така и в хазарта. В хазартната сфера футболът отдавна не е обект само на стандартните предварителни залози или тези на живо. Днес, залагащите добре познават и допълнителни опции за печелене на пари чрез любимата си спортна дисциплина. Такава са виртуалните футболни залози, при които също имаме футболни мачове с класическите типове пазари, но с разликата, че събитията не са реални и траят по 6 минути всяко.

В букмейкъри като Palms дори ще намерите и фентъзи футбол. Това не са виртуални футболни лиги, както мнозина смятат, а друг тип залози на футбол, в който обаче вие, играчите, влизате в ролята на футболни мениджъри. Целта ви е да печелите в организираните онлайн дуели на фентъзи футбол, а с това да спечелите и реални пари.

Какво представлява фентъзи футболът?

Както става ясно и от името му – фентъзи – това не са залози на истински футболни мачове. Но за разлика от виртуалните спортове, в изхода на фентъзи събитие вие вземате пряко участие, тоест можете да му повлияете. При виртуалните спортове, крайният резултат се генерира от компютър. Нещо повече – във фентъзи футболните дуели вие взимате пряко участие. Вашата задача тук обаче е по-скоро мениджърска. Идеята е да съберете супер добър футболен отбор, като за всеки футболист – както е и в реалния свят – ще трябва да заплатите определена трансферна такса. Имайте на предвид, че вашите футболисти трупат точки, с които им се вдига рейтинга. Например, за всяко точно попадение, за повече от един вкаран гол на дадено събитие и т.н. Нещо повече – във фентъзи футбола на вашите футболисти могат и да се отнемат точки – главно при получаване на жълт и червен картон. Цената на футболиста зависи именно от този събран брой точки.

Как се печелят пари от фентъзи футбола?

Букмейкърите от типа на Palms, който в момента в България е единственият предлагащ подобна услуга, се отварят стаи, в които се състезавате вие, играчите. Състезателният елемент се състои в това да победите отбора на друг играч, който също е събрал футболисти с преценка за представянето им в наскоро изиграни мачове. За да участвате в такова състезание трябва да платите определена такса. Победителят взема определен процент от събраната сума от такси, като разбира се, даден процент от тях се запазва за самия организатор на дуелите, тоест за букмейкърите. В днешно време се предлагат разнообразни ръководства за футболни мениджъри именно с цел играчите да подобряват уменията си, съответно да увеличават и печалбите си, от фентъзи футбол. Много експерти са на мнение, че във фентъзи футбола успяват главно хората, които от години играят на видео игри от типа на Фифа. Там, идеята е почти същата, с разликата, че играете за удоволствие, а не за реални печалби.

Защо да започнете да залагате на фентъзи футбол:

  • Защото е забавно, сякаш играете истинска видео игра.
  • Защото е свързано с любимата ви спортна дисциплина – футболът
  • Защото ако имате мениджърски качества, ще сте доста успешни, което може би, ви куца в залозите на стандартни спортни залози
  • Защото напоследък имаше не малко периоди във времето, в които тези игри за реални пари бяха единственият начин, по който да припечелиш нещо от футбол. Говорим за моментите, когато нямаше спортни събития в следствие на пандемията.

Гмурнете се в света на фентъзи футболните залози още днес – особено ако сте страстни футболни фенове и често сте казвали репликата „Ако притежавах аз този отбор, щях да направя много повече!“