Спорт

Какви са най-популярните лиги и какво трябва да знаем за тях?

  28.03.2021 13:30             
Какви са най-популярните лиги и какво трябва да знаем за тях?

Когато става въпрос за спортни залози, няма как да не твърдим, че футболът е топ предпочитана дисциплина. Това е и причината всяка букмейкърска компания при своето откриване на първо място да осигури достатъчно много футболни лиги за своите бъдещи клиенти, а в последствие – да поддържа футболната програма разнообразна и пълна с множество пазари и достатъчно първенства, за да удовлетвори зрителския интерес.

Ето защо, изводът е верен, когато заключваме, че футболните лиги са на практика най-популярните лиги изобщо в една компания за спортни залози. Кои сред тях обаче представляват най-голям интерес сред аудиторията на залагащите? Нашата класация днес може и да е обективна, но опитът ни показва, че именно тези са най-популярните лиги за залози не само в България, но и по цял свят. Те са налични както във водещите световни букмейкъри, така и във водещия у нас букмейкър за футболни залози, Палмс.

  1. Висшата английска лига. Според статистиката, това е първата лига, за която се грижат букмейкърите да предоставят достатъчно коефициенти на своите потребители. Интересен е фактът, че Английската футболна лига не е толкова популярна само в Европа, където известността й е безспорна. Дори новооткритите букмейкъри в Африка и Азия задължително предлагат залози на английското първенство както преди самия мач, така и на живо. Смята се, че на дневна боза най-много залози се поставят именно за отбори от Англия, но в тази статистика влиза не само Премиум лигата, но и тези с отборите от втора и трета дивизия.
  2. Бундеслига. Лигата, в която за първото място постоянно се съревновават един срещу друг грандове като Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд е нещо като вечен фаворит за залагащите. Това е изключително гледано първенство от страна на обикновените почитатели на футбола, но същевременно и доста активна секция с мачове за залагащите. По неофициални данни най-много мобилни залози на футбол са поставени именно на немската Бундеслига.
  3. Първа лига в Беларус. Изобщо не твърдим, че за цялата история на онлайн спортнит е залози това е първенство с кой знае колко голяма популярност, но се почувствахме длъжни да споменем беларуската футболна лига поради простата причина, че в рамките на няколко месеца миналата – 2020-та – година тя се превърна в топ избор за залагащите. Защо? Ами защото докато целият свят беше затворен по домовете си, а националните футболни първенства „замразени“, в онлайн букмейкърите имаше опция за залагане единствено и само на мачове от Първа лига на Беларус. Това даде възможност на играчите да се запознаят отблизо с лигата и между другото, днес, интересът към нея е запазен.
  4. Ла Лига е националното клубно първенство по футбол в Испания. Участието на топ отборите за всички времена – Реал Мадрид и Барселона – превръща лигата в изключително любимо място за залози. Разбира се, мачовете с двата гранда не винаги са с кой знае колко добри коефициенти просто защото те са тотални фаворити с евентуални възможни отбори, които могат да им се противопоставят в лицето на Атлетико Мадрид и Валенсия.
  5. Серия А в Италия. Лигата е изключително популярна не само защото Италия по принцип е държава на футбола, но и защото конкуренцията тук е винаги жестока, фаворитите постоянно се променят, а съответно и коефициентите за залозите динамично променящи се, респективно печеливши и с потенциал да направят още някой играч сред вас богат. Разбира се, няма как да не споменем, че най-силен интерес представляват двубоите с участието на Милан, Ювентус, Рома и Лацио. Силно е градското дерби между последните два споменати отбора, което дерби е истинска наслада за окото и повечето букмейкъри правят всичко възможно, за да го осигурят налично в своите стрийминг услуги за гледане на мачове на живо.

А вие на коя футболна лига най-много обичате да залагате?