Свят

Трагедия: Наш тираджия уби голям италиански бизнесмен

  25.03.2021 15:27             
Трагедия: Наш тираджия уби голям италиански бизнесмен

55-годишен български шофьор на тир предизвика катастрофа на магистралата А26 до Генуа, в северната област Лигурия, с което уби един човек и рани друг. Според италианските медии жертвата е 46-годишният Паоло Шерни, син на бившия президент на футболния клуб „Дженоа” Джани Шерни.

Паоло Шерни беше известен предприемач в сферата на международния бизнес с яхти, по подобие на баща си. Освен предприемач, Паоло Шерни беше и яхтмен от световно ниво, и живееше в княжество Монако.

Според пътната полиция Шерни пътувал с колата си Ауди S6 по магистралата в участъка между Мазоне и Овада, когато го засякъл тир, навлязъл в отсрещното платно. Колата се блъснала в ремаркето на тира, който в това време извършвал забранена маневра. Българският камион се намирал на паркинг, но вместо да излезе от изхода му, за да се включи на пътя, той излязъл от входа на паркинга. След това се опитал да завие на 180 градуса, за да поеме правилната посока, но точно в този момент от там минавала колата на Шерни. При удара Шерни починал на място, а спътникът в колата му бил ранен. Българският шофьор на тира не е пострадал. Той се разследва за убийство на пътя.

Губернаторът на Лигурия Джовани Тоти изказа съболезнования на бащата на жертвата – Джани Шерни. За малко повече от година той загуби преждевременно и съпругата, и сина си./ Лупа.бгЗабравена тенджера със супа подпали апартамент
МВР: Убиецът от Манастирище стрелял с незаконен пистолет
Премиер получи стотици бикини и сутиени, но не с приятен почерк
„Маратон по българските читалища“ посети Северозапада
Малчугани пресъздадоха обичаите на Лазаровден и Цветница
5 основни правила при секса за една нощ 18+