България

Учители плачат: До нас ваксини не достигнаха

  26.02.2021 14:28             
Учители плачат: До нас ваксини не достигнаха

Статистиката, че едва 25-30% от учителите възнамеряват да се ваксинират, вероятно ще се окаже напълно погрешна. Десетки учители от цялата страна се надигат с готовност за протестни действия срещу властта, защото не са получили дозите си, въпреки че са били записани в листите за чакащи още през декември, научи ексклузивно Lupa.bg. 

Много педагози са били изтласкани встрани при старта на т.нар. масова ваксинация миналата седмица и при включването на фаза III от Националния план, в която попаднаха и служители на банки, мобилни оператори и други. Имало е списъци с желаещи да се имунизират, съставени и пратени до директорите на начални школа и средни училища, които или не са стигнали до съответното РЗИ, или РЗИ не ги е отчело, оплакват се даскалите. 
 
Вчера страната загуби 83-и педагог от началото на пандемията. Отиде си началната учителка Евгения Граматикова от "Казанлък". По информация на местните медии още осем нейни колеги от същото училище се намират в болницата. А в цялата страна паралелките с присъствено обучение в момента отчитат ръст на болните деца. На места дори 2/3 от учениците липсват, твърдят учители.