Събития

Драма в БСП - врачанската листа остана без врачанин

  23.02.2021 22:51             
Драма в БСП - врачанската листа остана без врачанин

Врачанската листа от кандидати за депутати на БСП във Враца остана...без врачани. Този факт потвърди номимираният от градската организация на червените Иван Иванов. Постът му в социалните мрежи затвърди впечатлението, че в РИК ще бъде регистрирана листа без врачанин.

"Благодаря на социалистите от Община Враца за изключителната подкрепа, която получих! Въпреки проведения вътрешнопартиен избор и разгромяващата подкрепа, която получих за кандидат за Народен представител от най-голямата партийна организация в областта- Враца , единствената номинация от Община Бяла Слатина,  номинации получих и от общините Роман, Хайредин и Оряхово, но все пак не намерих място в партийната листа на 6-ти МИР Враца! Защо се получи така и аз не мога да дам логично обяснение!", това написа преди минути на профила си във фейсбук Иван Иванов.

Той отвя на партийната конференция областния лидер Ивайло Лилов, който получи второто място в листата и водача Анастас Попдимитров с внушителна разлика при гласуването във Враца. Това обаче се оказа недостатъчно, за да получи място сред претендентите за депутати в 45-ото Народно събрание.

Червените във Враца пък са сериозно обезпокоени не само от този факт, но и от това, че в областната централа на партията няма електричество... На този фон дойде благата вест, че председателят на Българския ветеринарен съюз д-р Трифон Цветков ще заеме третото място в листата от кандидати на социалистите, попълвайки гражданската квота.