Събития

С мартенички деца събират пари за свои приятели, загубили родител в пандемията

  23.02.2021 19:00             
С мартенички деца събират пари за свои приятели, загубили родител в пандемията

Благотворителен базар на мартенички са организирали в двора на училището си децата от ОУ „Иван Вазов" в Монтана. Те са нарекли своя пазар „Мартенички на надеждата". Събраните пари ще бъдат за деца, загубили родител от COVID – 19.

„В трудните дни на изолация и ограничения има деца, които осиротяха и останаха без родителска ласка. Да помогнем на тези деца, като им подарим зрънце надежда и вяра в приятелството и любовта. Заедно ще се справим, заедно можем да стоплим детската душа!", казват от училището.

Базарът се помещава в къщичката за четене, сега превърнала се в дом на Баба Марта.
Част от изработените ръчно първомартенски накити и сувенири  децата ще изпратят на лекарите в монтанските болници , други ще подарят в понеделник на хлапетата от детска градина „Калинка".

„За децата, загубили родител, всеки от учителите дари средства. Знаем за седем деца. Две от тях са от нашето училище, но ще помогнем на всички.", каза директорът Ваня Велизарова.

Мартеничките са в двора на училището и всеки, който иска да подкрепи децата, може да избере своята от там.Голово победно шоу за Академията в Манастирище
Септември /Гл/ би в Търнава след обрат
Южноафриканският вариант на COVID-19 е вече в Словения
Рутинна победа у дома за лидера във Врачанско
29-годишен стана донор на органи
Математик от Видин на олимпиада по руски език