България

Никой не иска да купи Къщата на ужасите на Петко Стрелеца

  23.02.2021 11:39             
Никой не иска да купи Къщата на ужасите на Петко Стрелеца

Провали се първият търг за продажба на дома на Петко Петков в Лясковец. Идеални части от окървавения имот, превърнал се в бойно поле през 2014 г., се продават от частен съдебен изпълнител във Велико Търново, но кандидати не се появиха, пише "24 часа".

Парите от евентуалната продажба са за присъдената кръвнина на близките на убития командос Емил Шарков.

Петков излежава доживотна присъда за смъртта на Шарков, който загина при специализирана акция на баретите на 14 март 2014 г. Причина за операцията беше агресивното поведение на лясковчанина - въоръжен и отправящ системни смъртни заплахи към деца от близкото училище. Мъжът, който тогава се беше барикадирал в жилището си, беше обезвреден, но с цената на един живот и ранени командоси.

И до днес майката на спецполицая Ваня Рибчева, дъщеря му Теодора и вдовицата му Милена Шаркова не са получили нито лев от осъдения до живот Петко Петков, каза адвокатът им Цветелина Петкова.

Стрелецът бе осъден да плати общо 380 000 лв. обезщетение на семейството на командоса. Още по време на съдебния процес обаче Петко Петков успя да се освободи от всичките си имоти, като ги прехвърли от килията на роднина пожарникар.

"След като свърши наказателното дело, заведохме граждански дела, благодарение на което успяхме да развалим сделките и сега вече започваме продажбата на имотите", обясни адвокат Петкова.

Пpeз юли 2018 г. cъдът обявява продажбите за нищожни. Така публичната продан става възможна. Тя била насрочена от 15 януари до 15 февруари. Става дума за 1/4 идеална част от недвижимия имот в центъра на Лясковец и 1/4 от първия етаж на триетажната кооперация. Началната цена е била 20 400 лв. Това е първият търг, след като имотът е описан, уточни частният съдебен изпълнител Силвия Косева.

"Обявата е приключила към оня момент. Няма проведена публична продан, защото е нямало депозирани наддавателни предложения. Не е имало кандидат-купувачи и заради това ние сезираме взискателя да заяви желае ли втора продан на имота", каза още Косева.

Тя представлява интересите на майката, съпругата и дъщерята на Шарков.

"Бащата на покойния Шарков има образувано друго изпълнително дело при друг съдия-изпълнител", добави Силвия Косева.