Събития

Премахват остарели уреди от детските площадки в Козлодуй

  23.02.2021 17:00             
Премахват остарели уреди от детските площадки в Козлодуй

Община Козлодуй премахва всички стари и негодни уреди от детските площадки около жилищните сгради в града. Акцията се извърши съвместно с Общинско предприятие „Комунална дейност”. След извършен оглед от лицензирана фирма бе установено, че детските площадки не съответстват на изискванията за безопасност по Наредба за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Според изготвения протокол съоръженията по площадките представляват опасност за децата, които ги използват.

Премахнати са уреди от 6 площадки от междублоковите пространства, а именно: между бл. 20 и 22, пред бл. 83, до бл. „Радецки 2”, до бл. 13, до бл. 16 „А“ и до бл. 17, в ж.к. 3 – юг.

Предстои изграждане на нови детски площадки в жилищните квартали и населените места. За целта Община Козлодуй ежегодно ще предвижда в общинския бюджет средства в размер на 250 000 лв.

В Козлодуй има модерен детски парк  построен с целеви средства от правителството, детска площадка, построена с подкрепата на руската компания АО „Русатом Сервис”, част от държавната корпорация „Росатом”, както и детски кътове в красивия Ботев парк.

„Най-голямото богатство за всички нас са нашите деца и грижата за тях е от първостепенна важност за Община Козлодуй. Знам, че като направим новите площадки всички ще приветстват и ще се ползват. Искам отново да призова всичко, което се изгражда да се пази”, каза кметът на общината Маринела Николова.