Бизнес България

Стокообменът ни с Полша достигна близо 1,5 млрд. евро

  23.02.2021 10:04             
Стокообменът ни с Полша достигна близо 1,5 млрд. евро

Стокообменът с Полша отчита стабилни нива като през първите десет месеца на 2020 г. е близо 1,5 млрд. евро, което представлява увеличение с 0,9% спрямо същия период на предходната 2019 г. Това заяви вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по време на работна среща с вицепремиера и министър на икономическото развитие, труда и технологиите на Полша Ярослав Говин във Варшава, съобщиха от правителствената пресслужба. 

Според Николова представителите на бизнеса в Полша могат да се възползват от предимствата на България като инвестиционна дестинация.

"Полша е важен партньор за страната ни в областта на търговията и инвестициите и сме заинтересовани от активизиране на търговското сътрудничество и увеличаване на присъствието на полския бизнес и на полски туристи у нас", категорична бе тя. В хода на разговорите беше потвърдено желанието на двете страни за подписване на анекс към Спогодбата за сътрудничество в областта на туризма между двете държави от 1969 г. По думите й това би допринесло за двустранното ни сътрудничество.

„Вярвам, че с подписването на анекса ще поставим основа за допълнително активизиране на двустранните ни отношения по редица ключови въпроси“, подчерта ресорният министър на България.

Ярослав Говин пък съобщи, че Полша подготвя нова икономическа стратегия за развитие на страната, която ще представи на полските инвеститори възможностите, които дава България като инвестиционен пазар. Той обобщи, че България е една от любимите дестинации на поляците заради чудесния климат, прекрасните пейзажи и огромното културно-историческо наследство.

 

МониторГолово победно шоу за Академията в Манастирище
Септември /Гл/ би в Търнава след обрат
Южноафриканският вариант на COVID-19 е вече в Словения
Рутинна победа у дома за лидера във Врачанско
29-годишен стана донор на органи
Математик от Видин на олимпиада по руски език