Събития

Врачанско училище отбеляза 148 години от гибелта на Васил Левски СНИМКИ

  19.02.2021 17:43             
Врачанско училище отбеляза 148 години от гибелта на Васил Левски СНИМКИ

148 години от гибелта на Васил Левски бяха отбелязани от учениците в Средно училище „Христо Ботев“ - Враца, както в присъствена, така и при ОРЕС.

Цветя в знак на признателност пред делото на Апостола бяха положени пред паметника на Васил Левски, а учениците от 5.в клас с класен ръководител Малина Тодорова рецитираха пламенни слова. В памет на Апостола беше наречено събитие при ОРЕС, с което учениците от 7.клас, РП – История и цивилизация и ученици от 8.а клас, профил – Обществени науки с преподаватели Малина Тодорова и Филипка Цанова почетоха отбелязването на 148 години безсмъртие. Присъстваха ученици от 7, 8 и 9 клас, учители.

Прозвучаха  мисли, стихове и слова за Левски. Животът и делото на пламенния революционер бяха припомнени чрез документален филм. Презентация, подготвена от Ученическия съвет, беше показана на училищните монитори, а учениците от 4.а клас с класен ръководител Мария Димитрова подготвиха радиопредаване. Християн Христов и Теодора Александрова, с ръководители Диана Николчева и Мая Антова, записаха видеоклип по стихове за Апостола и есе, с което Теодора спечели престижна награда.

В час на класа, групи за занимания по интереси, присъствено и ОРЕС, всички почетоха тъжната годишнина от гибелта на Апостола на свободата с тематични уроци, презентации, филми, четения. По повод 148 години от гибелта на Апостола на свободата – Васил Левски, учениците от 2.а клас взеха участие в онлайн среща в платформата на Zoom между четвъртокласници на НУ „Христо Ботев“ – Плевен, деца от IV група от детска градина във Варна и ученици от българско училище в Канада. С песни, стихове и драматизация участниците почетоха паметта на героя и значимостта на великото му дело. Нашите възпитаници представиха и изготвени от тях учебни материали и информационни табла, част от работата им по проект за Васил Левски.