Събития

Наградиха младежите, спасили дядо от измръзване в Берковица СНИМКИ

  22.01.2021 15:19             
Наградиха младежите, спасили дядо от измръзване в Берковица СНИМКИ

Кристина Бончева, Виктория Иванова, Благовест Георгиев и Георги Раденков, които спасяват 83-годишния Григор Миронов от измръзване в мразовитата нощ на 12 януари, бяха наградени от общинската власт в Берковица.

Късно вечерта четиримата открили дядото, паднал в локва на улицата – мокър и премръзнал.  Възрастният човек бил много объркан, успял да каже само името си и младите хора го завели в районното. Там станало ясно, че дядо Григор е от столицата и няколко дни по-рано е обявен от близките си за издирване. Благодарение на четиримата млади хора дядо Георги се връща в семейството си жив и здрав.

 За благородството, състраданието и милосърдието си, героите получиха и специални награди връчи им ги зам. кметът на Берковица Спаска Георгиева.

„Община Берковица аплодира тези смели хора, предали своето добро на нуждаещия се човек, успели да видят чуждото нещастие и намерили начин да зарадват и него, и близките му с човешката си постъпка, с подадената ръка в този труден момент!

Щастливи сме, че в нашия град има толкова сърдечни, добри и духовно красиви момичета и момчета, които с добрите си сърца и доблестните си постъпки променят светa към по-добро!Децата са нашето бъдеще, но и наше настояще. Ето защо е важно да ги подкрепяме и насърчаваме днес, тук и сега, да ги мотивираме и стимулираме, да ги вдъхновяваме и обичаме.", казват от управата под Ком.