Спорт

Преди кръга в „А“ РХГ мъже: Дебютантът Локомотив (Мездра) приема вицешампиона Пирин-64 (Гоце Делчев)

  22.01.2021 14:10             
Преди кръга в „А“ РХГ мъже: Дебютантът Локомотив (Мездра) приема вицешампиона Пирин-64 (Гоце Делчев)

Дебютантът в „А“ РХГ Локомотив (Мездра) приема актуалния вицешампион на България Пирин-64 (Гоце Делчев) в среща от 12-ия, първи пролетен кръг на мъжкото хандбално първенство. Двубоят е в събота, 23 януари, от 14:00 часа в спортна зала „Арена Вършец“.

Той ще бъде ръководен от съдийска бригада: Теодор Илиев и Евелина Методиева, а делегат на БФХ е Андрей Андреев. Поради въведените противоепидемични мерки мачът ще се играе без публика. През есента неврокопчани победиха мездренските „железничари“ с 45:22.

Останалите срещи от кръг са Левски (Левски) - Осъм (Ловеч), които ще играят в Ловеч, Шумен-61 - Чардафон (Габрово), Спартак (Варна) - Асти-91 (Хасково) и Локомотив (ГО) - Добруджа (Добрич) в Каварна.

Начело в класирането след първия дял от шампионата е Осъм (Ловеч) с 16 т., следван от Пирин-64 (Гоце Делчев) и Шумен-61 (Шумен) с по 14 т. Ловчанлии обаче имат един мач повече.

Топ 6 допълват Локомотив (Горна Оряховица) с 12 т., Чардафон (Габрово) с 9 т. и Спартак (Врана) с 8 т. Седми е Асти-91 (Хасково) със 7 т. пред Левски (Левски), Локомотив (Мездра) и Добруджа (Добрич) с по 2 т.