Събития

За една година Монтана събра 1.2 милиона лв. стари задължения към хазната

  22.01.2021 15:00             
За една година Монтана събра 1.2 милиона лв.  стари задължения към хазната

Над 1.2 милиона лв. стари задължения за данък сгради, такса смет и данък на автомобили са влезли в хазната на Монтана през миналата година, съобщи кметът Златко Живков.

„Въпреки трудната 2020 година много хора и фирми, които не бяха плащали години наред местните данъци и такси, се издължиха. 250 000 лв. са постъпили от данъка върху недвижимите имоти, около 350 000 лв. са събраните стари задължения за автомобили и над 620 000 лв. – такса смет. Общо за миналата година парите влезли в бюджета от местни данъци и такси са 9,2 милиона лв.”, каза кметът Живков.

На 22 януари Монтана стартира данъчната си кампания за 2021 година.

„Има вече фирми, които платиха. Както всяка година първи и сега са бизнесмените Иван Петров и Никодим Войнов”, сподели кметът.

Той се надява тази година коректно да бъде плащан и данъка за придобиване на имот, или автомобил. Той е в размер на 2.5 % от договорената цена.

„Всички фирми и граждани, които погасят задълженията си до 30 април, ще ползват 5 на сто отстъпка. Такса смет се плаща през цялата година и има възможност тя да се внася на 4 равни вноски. В началото на февруари гражданите и фирмите ще получат известия за задълженията си към общинския бюджет”, каза Живков.