Събития

Започна интересен национален конкурс

  22.01.2021 21:00             
Започна интересен национален конкурс

Започна националния конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика "Рецептите на баба", организиран от Асоциация за развитие на изкуствата и занаятите - А.Р.И.З -7, съобщиха организаторите. Надпреварата цели да стимулира интереса на децата към  претворяване на кулинарните традиции на България.
Инициативата стартира през 2009 г. и придоби популярност в цялата страна. През годините в изданията на конкурса са участвали по над 2 000 деца от различните региони на България.
Конкурсът е част от календара за извънкласни дейности на министерството на образованието и науката и се провежда с подкрепата на Националния дворец на децата в София.
За участие в тазгодишното издание на Националния конкурс за детска рисунка и литературна творба на кулинарна тематика „Рецептите на баба“ са поканени младите таланти от цялата страна от всички училища, читалища, школи по изкуствата, клубове, центрове за работа с деца и други образователни организации за извънучилищна дейност.
Очаква се младите таланти да се включат в една благородна надпревара, в основата на която стоят българските традиции.
"Разбирайки, че в настоящата ситуация, фокусът на всички ни е опазването на здравето ни, ние от А.Р.И.З -7 бихме искали да ви насърчим децата активно да се включат в конкурса и да им
предоставим тази чудесна възможност да творят с вдъхновение. За пореден път ние ще търсим просторите на детската фантазия и начина, по който малчуганите претворяват на белия лист любимите си баби и гозби. Очакваме творбите им да ни пренесат в уюта на бабиния дом в градове, села и махали, а споделените истории да затрогнат сърцата на всички, които се докоснат до тях", съобщиха организаторите.
За участие рисунки и/или литературни творби следва да се изпращат на адреса на Националния дворец на децата - гр. София, бул. „Александър Стамболийски” 191.
Събирането на рисунките и литературните творби започна на 18 януари 2021 г. Крайният срок за изпращане е 31 март 2021 г. На плика, с който се изпращат творбите, трябва да бъде
посочено, че са за Националния конкурс за рисунка и литературна творба на кулинарна тематика "Рецептите на баба".
За творби, изпратени по пощата, важи пощенското клеймо на пратката.
За участие в конкурса се допускат деца на възраст до 14 години. Няма ограничения в броя на изпратените рисунки от едно дете.

Рисунките са с размер 35 х 50 см. Децата са разпределени в 3 възрастови групи - до 7 години, от 8 до 10 години, и от 11 до 14 години. Няма такса за участие.

За да се подготвят и участват в конкурса, желаещите могат да се запознаят с  Регламента на конкурса, както и с необходимата декларация за съгласие за обработка на личните данни на участниците, която ще бъде задължителна част за участие в конкурса, на фейсбук страницата „Рецептите на баба“ на следния линк:
https://www.facebook.com/receptitenabababg