Събития

Кметът на Бяла Слатина поздрави служителите в АГО-то по случай Бабинден СНИМКИ

  21.01.2021 14:42             
Кметът на Бяла Слатина поздрави служителите в АГО-то по случай Бабинден СНИМКИ

„Няма по-важна и благородна кауза от тази да помагаш да се роди живот.

Затова, на този ден, Ви поднасям своите най-сърдечни поздравления, по случай деня на родилната помощ, и използвам възможността да изразя нашата благодарност и възхищение от неуморния труд, който сте полагали и продължавате да полагате в продължение на дълги години, орисани да дарявате радост на поколения жители на община Бяла Слатина“. Това беше написал в поздравителния си адрес до празнуващите днешния Бабинден акушер- гинеколози, акушерки и персонал на АГО в Белослатинската болница, народният представител Красен Кръстев. Той не забрави и пенсионерките акушерки от общината, за всяка от които от негово име имаше персонален поздравителен адрес и красиво пролетно цвете.

 „30% повече новородени са проплакали в АГО на МБАЛ Бяла Слатина, в сравнение с миналата година, което не се е случвало от дванадесет години“, отбеляза управителят на болницата- Николай Димов. Шеф отделението- д- р Йордан Икономов, благодари на  общината и на г- н Димов за направения основен ремонт на АГО и напълно обновената база, а на колегите си за всеотдайността и професионализма им, които нареждат отделението на едно от челните места в цяла Северозападна България.

Гости на празника бяха кметът на общината- инж. Иво Цветков, зам. кмета- Боряна Петкова, Веселка Борисова председател на Общинския съвет , както и работили дълги години в АГО, вече пенсионирани акушерки. Инж. Цветков поздрави празнуващите, като им пожела да бъдат все така отдадени на благородната си работа- „и нека напълно заслужено да Ви обсипват с цветя и горещи благопожелания, с благодарност за всяка първа глътка въздух, когато поемате в ръцете си нов живот“.