Спорт

С 24 души Ботев тръгва към морето

  17.01.2021 09:40             
С 24 души Ботев тръгва към морето

С 24 футболисти Ботев потегля днес към Балчик. Врачани ще изкарат край морето втория етап от подготовката си. В групата за мача не попадна само Юлиан Ненов, който се възстановява след претърпяна операция, съобщи за "Конкурент" старши-треньорът Тони Здравков.

За морето пътува десният бранител Ангел Цолов, който дойде на проби в четвъртък. Старши-треньорът Тони Здравков го взима с групата за лагера, което е знак, че защитникът на Кариана може да остане във Враца през пролетта.

През зимата Ботев се подсили още с Петър Генчев /дошъл от дубъла на Лудогорец/, Никола Колев и Мартин Николов, играли за последно в Етър и Кариана.

След напускането на Дар Королев през зимната пауза, вратарите на Ботев отново са трима – Красимир Костов, Христо Митов и преотстъпеният от Лудогорец-2 Дамян Дамянов.

Врачани ще изиграят 4 контроли по време на лагера в Балчик.

Програма на контролите:

20 януари Ботев – Добруджа;

23 януари Черноморец /Балчик/ - Ботев;

27 януари Черно море – Ботев;

29 януари Спартак /В/ - Ботев;

Отборът ще тренира двуразово в Балчик - от 9.30 и от 15.30 часа. В дните, когато са предвидени контроли, тренировки няма да има. Началният час на спарингите е 13-14 часа, като единствено не е ясно къде ще се изиграе срещата с Добруджа.

След завръщането си във Враца, Ботев е уредил още две проверки:

2 февруари ЦСКА – Ботев, мачът ще се изиграе в София;

5 февруари Ботев - Литекс, вероятно срещата ще се изиграе във Враца.