Събития

Онлайн кандидатстване в Русенския университет

  17.01.2021 17:00             
Онлайн кандидатстване в Русенския университет

Кандидат-студентите в Русенския университет могат да подават документи онлайн. От университета, с филиал и във Видин, съобщават на кандидатите, че е осигурена възможност за предварително онлайн кандидатстване с гарантиран прием за една избрана специалност в редовна форма на обучение. 

Това се прави във връзка с ограничаването на опасността от разпространение на COVID-19 и спазването на противоепидемичните мерки. За целта платформата online.uni-ruse.bg/ е надградена с полето "Запазването на място в желана специалност". Освен  директно до платформата, е предвиден достъп и през страницата на университета www.uni-ruse.bg. 

Опцията се ползва след предварителна регистрация на самата страница online.uni-ruse.bg и ще бъде активна до 1 юли 2021 година.

Завършващите през тази година абитуриенти могат да се възползват от възможността за предварителен гарантиран прием само с няколко клика и избор на желаната специалност от падащо меню. 

Предвидена е допълнителна опция за въвеждане на данни от дипломата за кандидатите, притежаващи диплома за завършено средно образование от предходни години.

За заплащане на кандидатстудентските и семестриалните такси системата генерира вносна бележка с необходимите данни за различни видове банкиране.

За предварителен прием за кандидат-студенти след завършено средно образование са предоставени места за акредитирани 50 специалности от 23 професионални направления в 7 области на висшето образование, съобщават от Русенския университет.