Събития

В Белоградчик стартира данъчната кампания

  14.01.2021 08:00             
В Белоградчик стартира данъчната кампания

Община Белоградчик стартира кампанията по плащане на местните данъци и такси за 2021 г. Срокът за подаване на декларациите за патентен данък за 2021 г. е 31 януари 2021г., а изчисленият данък се заплаща на четири вноски: до 31 януари, до 30 април, до 31 юли и до 31 октомври. Няма промяна в размера на патентния данък за 2021 г., в  сравнение с предходната година. 

Превозвачите могат да подават Декларацията за облагане с данък върху таксиметров превоз на пътници по образец в Центъра за услуги и информация на община Белоградчик. Данъкът върху таксиметров превоз на пътници се внася преди получаване на издаденото разрешение по чл.24, ал.1 от Закона за автомобилните превози. За календарна година той  е в размер на 350 лв. Срокът за подаване на декларациите по чл.61 р за облагане с туристически данък за 2020 г. на лицата предлагащи нощувки, е 31 януари 2021 г. Образците на декларациите и други документи по Закона за местните данъци и такси /ЗМДТ/ са публикувани и могат да се изтеглят от рубриката Услуги/МДТ на официалния сайт на община Белоградчик: https://belogradchik.bg/?cat=60. 

Община Белоградчик стартира кампанията за плащане на данъка върху превозните средства за 2021г., като размерът му остава непроменен. Общинското ръководство напомня, че лицата, заплатили цялата дължима сума до 30 април, ползват 5% отстъпка. В съобщението са посочени и всички начини, по които гражданите могат да заплатят своите данъчни задължения. Проверка на задълженията за местни данъци и такси може да се направи с ПИК, издаден от сектор "Местни данъци и такси", следвайки линка на официалния сайт на община Белоградчик: https://77.85.194.186/OnlineReportWSClient/obligations.Започна интересен национален конкурс
Проф. Христова: Случващото се в Западна Европа няма да ни подмине
Ръст на онлайн измамите с ваксини за коронавируса
По-добри условия за живот искат в село Черни връх
Българи се джаснаха край Солун, тежко ранен е шофьор на ТИР
Борец от Оряхово стигна до финала в Сливен