Интервю Спорт

Георги Каменов: Ще стане истински празник за хората

  15.01.2021 07:40             
Георги Каменов: Ще стане истински празник за хората

Легендата на Ботев /Враца/ Георги Каменов има няколко радостни повода тази година. Топреализаторът на елитния клуб – отбелязал 150 гола в „А“ група, който е част от управителния съвет, отговори на въпросите на „Конкурент“ за 100-годишния юбилей на клуба.

Г-н Каменов, започвате ли да усещате вече, че се задава вековния юбилей на Ботев?

Тази година е особено вълнуваща за мен. Освен 100 г. на футбола във Враца, ще стана на 80 години. Има и още един повод, който засега ще запазя в тайна, но повярвайте, че е доста емоционален за мен.

Не се съмнявам, че ще се получи хубав празник – Враца е бил и е футболен град. Надявам се заради годишнината да дойдат хиляди хора от цяла България. Вярвам, че тържествата ще са също толкова пищни, както при влизането ни в „А“ група през 1964 г., както и при спечелването на бронзовите медали през 1971 г.

Развълнуван ли сте?

Да. Но преди всичко съм щастлив човек, защото ви споменах две предишни годишнини, на които съм бил не само свидетел, но и участник. Всички мои съотборници от Ботев заслужават уважението и вниманието на хората. Не се съмнявам, че ще го получат. Не са толкова много клуовете в България, които могат да кажат, че имат 100-годишна история зад гърба си. А ние, от Ботев /Враца/, можем да го кажем.

Какво бихте пожелали на онези, за които Ботев е религия?

Още отсега бих ги поканил на този мач. Да дойдат, да гледат, да се радват с нас, защото историята ни задължава да помним миналото, ако искаме да имаме бъдеще. Около мен има много съмишленици, затова не се съмнявам, че 100-годишнината на Ботев ще се превърне в един голям футболен празник. И то не само за Враца, а за цяла България.

Повече по темата ще намерите в днешния брой на "Конкурент" - вестникът на Северозапада.