Крими

Дадоха извънреден брифинг за атаката и напрежението в Мездра

  13.01.2021 16:41             
Дадоха извънреден брифинг за атаката и напрежението в Мездра

Директорът на областната дирекция на МВР-Враца ст. комисар Янко Янколов и окръжния прокурор Владимир Сираков дадоха извънреден брифинг по повод случая от обяд в Мездра, когато бе атакувана къщата на задържания за смъртта на внука на Тома Томов.

Оказва се, че към момента все още не е ясно колко точно са били гневните нападнали жилището и двете коли, но на мястото е имало около 10 полицая, които са били изпратени да следят за реда.

По думите на Сираков районната прокуратура във Враца - Териториално отделение Мездра е образувано досъдебно производство за хулиганство и увреждане на имущество- чл. 325 НК и чл.216 НК.

Местопроизшествието е посетено от дежурен прокурор и разследващи органи, като от извършения оглед, разпити и други процесуално следствени действия е установено, че има грубо нарушаване на обществения ред изразяващо с увреждане на два броя леки автомобила.

Предстои установяването на извършителите на противоправните  деяния. Едва след установяването на лицата от прокуратурата ще преценят какви мерки за неотклонение да им наложат.

Полицейското присъствие на място е засилено, включително със служители на Главна дирекция „Жандармерия“.