България

Съдят пловдивчанин, подпалил маздата на шефа си за отмъщение

  14.01.2021 08:40             
Съдят пловдивчанин, подпалил маздата на шефа си за отмъщение

Три обгорели бутилки със следи от бензин са били открити под маздата на пловдивчанина Камен Стоилов, която пламнала на 27 декември 2017 г. Други шишета с гориво са намерени в дома на неговия подчинен Недялко Андонов, обвинен за палежа на колата. По якето и панталоните му са установени петна от запалителна течност. Това се разбра в окръжния съд, където се гледа делото срещу подпалвача. Щетите по колата са за 6500 лева. Пламъците са нанесли поражения и върху жилището, обитавано от Стоилов, съпругата му, двете деца, тъстът и тъщата. Във въпросната нощ хората не са пострадали, тъй като се събудили от дима и успели да избягат. Уврежданията по сградата са за 11 400 лева. Пострадалите са внесли иск за обезщетение за 17 900 лв.
„Огънят е тръгнал от багажника на автомобила и бързо се е разгорял, като се е пренесъл и върху дома на потърпевшите“, посочи в съда пожарникарят Веселин Кашилски, изготвил експертизата. Според нея категорично става въпрос за палеж.
Самият Андонов каза, че разбира обвинението, но ще даде обяснения след изслушване на всички свидетели.
Според събраните доказателства 57-годишният монтажник е работил в една и съща фирма с мишената си Камен Стоилов, който му е бил шеф. Между двамата често избухвали конфликти, тъй като работникът имал самочувствието на „стар кадър“ и се опитвал да налага свои виждания за дейността на компанията.
Докато бил началник там, Стоилов претърпял трудова злополука и напуснал. Впоследствие завел дело срещу фирмата за обезщетение и го спечелил.
Андонов не могъл да се примири, че опонентът му ще вземе пари, а и не можел да забрави кавгите с него. Затова решил да му отмъсти.
Малко преди полунощ на 27 декември 2017 г. отишъл до дома на бившия си шеф и драснал клечката на маздата му.
Прокуратурата твърди, че е имало опасност да пострадат не само Стоилови, но и живеещи в съседни сгради.
Андонов е бил арестуван 9 дни по-късно като заподзрян, а впоследствие привлечен към наказателна отговорност.

Източник: 24 часа