Свят

Невиждан кошмар за известна шампионка, ето какво я сполетя ВИДЕО

  12.01.2021 20:20             
Невиждан кошмар за известна шампионка, ето какво я сполетя ВИДЕО

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Дария Шкурихина едва не изгоря в дома си, след като сама предизвикала пожара. Причината за огнения ад се оказала оставена без надзор църковна свещичка. Запаленото жилище в Нижни Новгород 30-годишната красавица е получила като награда за олимпийското си злато от Пекин 2008. За нейно щастие шампионският ѝ медал е оцелял в огнения ад.

“На Коледа (б.ред. - в Русия отбелязват Рождество Христово на 7 януари) имам традиция да запаля църковна свещ в полунощ. Този път обаче нещата не минаха по мед и масло. След като я запалих, отидох в кухнята. Повече никога няма да оставя открит огън без надзор. Това е много глупава постъпка, но повече не мога да я поправя. В един момент забелязах дим да се стели по пода и да навлиза в кухнята. Не съм усетила дима, тъй като все още нямам обоняние заради COVID-19. Веднага отидох в спалнята, но там вече беше огнен ад. Стана ясно, че сама няма да е справя с огъня и извиках противопожарната служба“, написа Шкурихина в „Инстаграм“.

„Пожарникарите дойдоха доста бързо и съм им благодарна. Не можех да спра сълзите си. Ужасът беше много голям. Молбата ми беше да спасят моята любима котка. Беше много трогателен момент, когато видях как един от огнеборците изнесе моята Грейс на ръце“, добави двукратната световна шампионка.

На олимпийските игри в Пекин през 2008 г. Дария Шкурихина печели златния медал при ансамблите. На световното първенство в Патра година по-рано взима златни отличия на пет въжета, както и на пет 3 обръча и два комплекта бухалки. В края на 2008 г. прекратява кариерата си.

Видео: https://streamable.com/iyazd4

Източник: Блиц.бг