Събития

Усложнена зимна обстановка във Враца и населените места СНИМКИ

  11.01.2021 11:28             
Усложнена зимна обстановка във Враца и населените места СНИМКИ

През изминалото денонощие пътната мрежа във Враца е обработена против заледяване с над 30 тона техническа сол и разтвор на магнезиев хлорид, информираха от Общината. Поради ниските температури и валежите - дейностите продължават и към момента.
Екипи на ОП „БКС“ са ангажирани с премахването на счупени клони и паднали дървета в града.
Заради обледяване на контактната мрежа, временно линиите на градския транспорт се обслужват само от автобуси.
В 9 населени места на община Враца валежите са предизвикатели повреди по електропреносната мрежа. Експлоатационното дружество ЧЕЗ е уведомено и се работи по отстраняването на авариите.
Затруднено е придвижването на превозни средства в района на пътя до село Чирен. Екипи на БКС и Пожарна безопасност са на място и разчистват участъка.
По 16-километровото трасе на пътя до Леденика има множество паднали клони от дървета, като екипи на пожарната започнаха премахването им.
Подадени са сигнали за наводнени приземни етажи в къщи в село Паволче, като вече се работи по отводняването им от екипите на пожарната.
Община Враца апелира гражданите да се движат с повишено внимание, поради опасност от падащи клони и надземни кабели, а при възможност - да си останат вкъщи.
Сигнали могат да бъдат подавани на тел.:0885 11 88 57