Събития

Община Козлодуй обяви литературен конкурс за есе „Ботевият път към безсмъртието”

  06.01.2021 10:00             
Община Козлодуй обяви литературен конкурс за есе „Ботевият път към безсмъртието”

Община Козлодуй обяви Общински литературен конкурс за есе на тема „Ботевият път към безсмъртието”. Конкурсът се посвещава на 173 години от рождението на Христо Ботев и се провежда за четвърта поредна година.

Цел: Конкурсът е част от Общинския културен календар за 2021 година на Община Козлодуй и има за цел насърчаване на деца, младежи и възрастни творци с изявен интерес към литературата и творческото писане.

Условия за участие в конкурса: Общински литературен конкурс на тема „Ботевият път към безсмъртието” е за написване на есе. Право на участие имат деца и младежи от 14 до 19 годишна възраст и лица над 19 годишна възраст. Конкурсните текстове трябва да са с максимален обем 2 печатни страници, формат А4, на български език, размер на буквите 12 пункта.

Награди: Във всяка възрастова група ще бъдат присъдени първа, втора и трета награда. Основното изискване е текстът да бъде авторски. Ще се толерират кандидати с високо ниво на езикова култура и ще се поощрява оригиналността на представените идеи.

До края на месец април Община Козлодуй ще обяви победителите. Наградените есета ще бъдат представени в рамките на Програма „Ботеви дни 2021” през месец май.

Срок за изпращане на творбите – 30 април 2021 г. Произведенията да се изпращат на адреса на Община Козлодуй (гр. Козлодуй, 3320, ул. „Христо Ботев” № 13) или по електронна поща [email protected].

Не забравяйте да приложите към текстовете: двете имена на участника; година на раждане; адрес, имейл и телефонен номер; име на учебното заведение, ако участникът е между 14 и 19 годишен.

Днес /6 януари/, от 11 часа, на рождената дата на великия революционер и поет, от името на Община Козлодуй и Общински съвет Козлодуй ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Христо Ботев на централния площад.