Събития

Областният информационен център разясни възможностите за европейско финансиране в Белоградчик

  25.11.2020 19:00             
Областният информационен център разясни възможностите за европейско финансиране в Белоградчик

Във фоайето пред Центъра за услуги и информация на община Белоградчик екипът на Областен информационен център – Видин проведе изнесена приемна. Разяснени бяха възможностите за финансиране по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" и Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" на Европейските структурни и инвестиционни фондове.
Целта на процедурата "Адаптиране на дейността на МСП в контекста на COVID-19" по Оперативна програма "Иновации и конкурентоспособност" е предоставяне на подкрепа на българските микро, малки и средни предприятия за реорганизация и адаптиране на работните места и/или промени в бизнес процесите и моделите в контекста на COVID–19. 
Целите на процедура "Детски кътове" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" са предоставяне на възможности за по-добро съвместяване на професионалния с личния живот на работниците и служителите, осигурявайки кътове за деца на работното място.
"Общото между всички се отнася до промяната на организацията на работа в малките и средни предприятия от частния сектор в условията на пандемия" – подчерта Мариела Савкова- управител на ОИЦ – Видин. Като отбеляза също така проведената работна среща с кмета на община Белоградчик Борис Николов, във връзка с изпълнението на програмите, по които община Белоградчик е бенефициент, съобщиха от пресцентъра на Общината.