България

Ужасяващо: По петима като Кристина убиват децата си на година

  25.11.2020 20:40             
 Ужасяващо: По петима като Кристина убиват децата си на година

Всяка година поне по петима родители убиват децата си по особено жесток начин, както направи Кристина Дунчева от Сандански и хвърлят България в траур и желание за мъст.
Основните причини за тежките престъпления са три - отключена шизофрения или друго психическо заболяване, отчаяние и отмъщение, примесено с ревност, заявиха от МВР пред "Телеграф".
Криминалисти коментират, че 80% от злокобните случаи са на родилки, които захвърляли току що родените си рожби в кофи за боклук. Случвало се е по няколко пъти на година да откриват телцата им директно на сметищата в големите градове на България.
Последният случай, който разтърси цялата страна, се разигра миналата седмица в Сандански. Тогава 32-годишната висшистка Кристина преряза гърлата на двете си невръстни дечица. Не посмя обаче, да посегне на себе си. Откри я мъжът й Георги Трайков, който извика полиция. Младата жена е обвинена в умишлено двойно убийство на 5-годишния Васил и две години по-малката Ивон.

Майката все още не дава логично обяснение за постъпката си, но в същото време адвокатът й пуска писма до медиите, в които прехвърля отговорността на бащата. Двамата имали влошени отношения, пускали са многократно сигнали един срещу друг, дори в деня на двойното убийство е трябвало да имат дело за домашно насилие в Районния съд в града.
Криминални психолози коментират, че вероятно жената е била водена от ревност и от отчаяние. Кристина твърди, че Георги и баща му, в чиято къща са живеели, я тормозели сексуално. Трайков е на диаметрално противоположно мнение - твърди, че Кристина ревнувала от двете деца.
Тепърва Дунчева ще бъде изследвана, за да се види какво е психическото й състояние. До момента тя не е освидетелствана официално. Нейни близки обаче твърдят, че мъжът й я е тормозел всячески, дори я тормозел, че ще я принуди да се самоубие. Това обаче не става и Кристина убива двете си деца, а след това казва само едно логическо изречение: "Реших проблема с децата, вече никой не може да ги вземе".
Миналата година криминално проявения Дилян Мариянов пък, скова от ужас страната, като хвърли малкият си син Дариел от моста в Габрово, защото жена му го напуснала. Така момченцето завинаги остана на 5 годинки, а извергът вече е осъден на доживотен затвор.

Друг баща-убиец, който разплака цяла България, е Викторио Александров, разстрелял едногодишното си момиченце Никол и жена си Дарина Министерска.
Ужасяващата драма се разигра преди две години в София. Работещият като охранител тогава Викторио бил разделен с 23-годишната жена, въпреки това редовно ходел в дома й, за да вижда бебе Никол. Един ден обаче, двамата се скарали, той я ревнувал и искал да я контролира. Поискал дори половината жилище, което било купено от родителите на Дарина. В хода на делото стана ясно още, че тя два пъти е правила аборт от него, но му разрешавала да си вижда детето.

Най-потресаващото в случая е, че след като застрелва жена си, Викторио бяга с малката Никол, обикаля половин София, дори говори с таксиметров шофьор, а после без да му мигне окото, застрелва и бебето. Уж прави опит да гръмне и себе си, но в последния момент не набира смелост, измества дулото и куршумът само леко го одрасква.
Този човек все още не е осъден и си позволява да плаши родителите на жертвата си от затвора, където чака решението на съдиите. Неговият мотив за двойното убийство е ревност и желание за мъст.

Източник: Блиц.бг